Heb je vragen? Bel ons gerust op 085-4010042
Klantenservice Veelgestelde vragen Inloggen

Dinosaurusfeest: Thema feestideeën voor een Dino kinderfeest

Uitnodigingen
Koop grote plastic eieren bij een hobby of speelgoedwinkel. Knip plaatjes uit van dinosaurussen en schrijf de uitnodiging op de buitenkant van het ei met watervaste stift. Doe plaatjes binnenin het ei samen met kleine snoepeitjes. Kleur de eieren met watervaste viltstift.

Verkleden
Vraag of de kinderen verkleed willen komen als mensen uit de prehistorie, archeologen of dinosaurussen.
Geef de kids lakens van gekleurd crêpepapier en laat ze hun eigen dinosauruskostuum maken tijdens het feestje.
Geef the kinderen accessoires voor bij de outfits zoals botten, vergrootglazen etc.

Decoraties
Hang grote posters van dinosaurussen op.
Maak een vulkaan van grote vellen karton en hang hem aan de muur.
Zet stoelen in een cirkel. Drapeer oude lakens en dekens over de stoelen om een grot te maken. Laat de kids eten en spelletjes spelen in de mega-grot.

Spelletjes
Speel archeoloogje. Verstop surprise eieren in de tuin of in de kamer. Laat de kids ze vinden.
Ga graven als een archeoloog. Koop een plastic skelet en graaf het ondiep in de tuin. Laat ze het skelet ontdekken en opgraven.
Speel Bottenjacht. Verstop botten in de tuin of kamer. Laat ze alle botten vinden en samen het skelet in elkaar zetten.

Knutsel/doe tips
Maak een gigantische dinosaurus in de tuin. Laat de kinderen een dinosaurusvorm maken met kippengaas. Met een feestje met kleine kinderen maak je dit zelf van te voren. Als de dino klaar is mogen ze hem beplakken met crêpepapier.
Knip grote dinosaurusvormen uit karton, een voor elke gast. Laat de kids hun dinovorm verven met vingerverf. Hou daarna een dinosaurusparade.

Eten
Maak gelatine dinosaurus eieren. Snij het topje af van een ei, leeg het en spoel het schoon. Een ei voor elk kind. Stop een klein eetbaar dinosaurus snoepje in elk ei en vul het met gelatinepudding. Laat de eieren opstijven in de koelkast. Als de gelatine opgestijfd is laat je de kids de eieren openbreken en de verrassing binnenin opeten.
Maak Oceaan gelatine. Maak blauwe gelatinepudding en laat het opstijven in een aquariumbak of kom en stop er kleine eetbare visjes of wurmen in voordat het stijf is.

Cadeautjes
Maak voor ieder kind een archeologenkoffertje om mee naar huis te nemen, stop er een kompas, kwastjes, linialen en andere items in.
Geef de kids kleine plastic dinosaurussen of kleurboeken over dino’s.

Variaties
Neem de kids mee naar een archeologisch museum met een dinosaurus tentoonstelling.

Tips

Doe voorzichtig met de dinosaurus eieren zodat ze niet breken voordat de gelatine stijf wordt.Levering en verzendkosten Betaalmethodes Veelgestelde vragen